Sluttbehandlinger av slipt betong

Jo oftere et betonggulv vaskes/rengjøres jo penere blir det. Avhengig av størrelse på gulvet anbefales enten mopp med mikrofiber eller skuremaskin med nylonbørster.

Bruksområdet på gulvet bestemmer egentlig hvilken sluttbehandling du bør ha. Dersom det er en stue klarer du deg med en steinsåpe, dersom det er ved et basseng bør sluttbehandlingen tåle klor, dersom det er en terrasse bør du velge en sluttbehandling som hindrer grønske, garasjegulv bør ha en sluttbehandling som forhindrer saltgjennomtrenging fra veisalt, dersom det er en salgsutstilling bør du velge en høyglans termal sluttbehandling med high speed polering etc.

Man bør alltid ta en test på et mindre område da fargetone på ferdig behandlet betongflate varierer. Avhengig av hvilken betongresept og fargestoff som er tilsatt betongen kan sluttresultatet derfor blir mørkere eller lysere enn forventet. Man kan imidlertid ta utgangspunkt i at produktene gir en fargetoneskala fra 1-3 ( 1= opprettholder original fargetone/ 3 = mørkere fargetone).

Sluttbehandling for matte gulv

Steinfix 60 – Fargetoneskala 1

Surfapore C  – Fargetoneskala 1

F1 Indurable sealer – Fargetoneskala 1

HDSP matt toppcoat – Fargetoneskala 2

Prisma Steinprotektor- Fargetoneskala 2

HTC Stainprotection Primer – Fargetoneskala 2

GiGi Sealer – Fargetoneskala 3

Sluttbehandling for glatte gulv

Surfapore C – Fargetoneskala 1

CXP Høyglans crystallizer – Fargetoneskala 1

HDSP glatt toppcoat . Fargetoneskala 2

Husvarna Premium Guard – for HTC Superfloor ™ – Fargetoneskala 1

Ashford Formula – for ny og gammel betong – Fargetoneskala 3

Retroplate – for gammel betong – Fargetoneskala 3