En transparent Polyuretanlakk på et slipt betonggulv viser tilslaget av stein som andre sluttbehandlinger. Men lakkhinnen forbedrer de mekaniske egenskapene – særlig ved å gi bedre beskyttelse mot slitasje og riper. De fleste lakkene er også svært bestandig mot middels sterke konsentrasjoner av syrer-, baser og mineraloljer i korte eksponeringsperioder. Se test for bestandighet mot flekker.

Gulvet poleres ikke helt opp mekanisk som ved tradisjonell betongsliping, men slipes til en grit som fortsatt gir vedheft til primeren.

Mapei Ultratop Base Coat – er en enkomponent vann- og akrylbasert primer. Påføres et slipt gulv som fortsatt har vedheft. Den forsegler gjenstående små porer og jevner ut absorbsjonen i den slipte betongen før påføring av transparent sluttbehandling.

Mapei Ultratop Base Coat (PDF)

Matte lakker med glans opp til 20 (Klikk på produkt for teknisk info)

Mapefloor Finish 52W ( PDF)

Mapefloor Finish 59W (Breemgodkjent) (PDF)

Glatte lakker med glans opp til 80 (Klikk på produkt for teknisk info)

Mapefloor Finish 53W/L ( PDF)

Bestandighet mot flekker

Mapefloor Finish 59 W matt lakk i lagerlokale på Stange

De fleste PU-lakkene er svært bestandig mot middels sterke konsentrasjoner av syrer-, baser og mot mineraloljer i korte eksponeringsperioder. Bildene under viser en test over 24 timer med søl av rødvin, olivenolje og Pepsi Max på Mapefloor Finish 59 W matt lakk . Det ble ingen flekker.