Hvis du virkelig vil ta skrittet til et flott gulv er det Terrazzo som gjelder. Terrazzo består av sement, vann og som regel marmorskår (tilslag) som blandes og legges ut på et fast underlag. Deretter slipes slik at tilslaget blir synlig på 50-60 % av overflaten og glansen blir silkematt.

Den opprinnelige standard portland sementen som ble brukt til å støpe terrazzo finnes ikke lenger. Og moderne sement har av miljømessige grunner ikke de egenskapene som kreves for å lage en kvalitets terrazzo.

Ardex har fremstilt forskjellige typer moderne sementbaserte bindemidler som oppfyller kravene til en moderne fremstilling av terrazzo overflater under navnet PANDOMO. Bindemiddelet oppfører seg nesten som en tradisjonell terrazzo men har 45 % mindre svinn enn tradisjonell sement, noe som gjør at problemet med mikroriss ikke oppstår.

TERRAZZO MIKRO – er en flyteterrazzo som legges ut i tynne lag, kun 10 – 15 mm. Produktet er lett å legge ut og klar for sliping etter kun 24 timer.

TERRAZZO BASIC – er nesten en tradisjonell terrazzo og har det ettertraktede betongutseende med lysegrå farge. Anbefalt tykkelse er minimum 25 mm. Denne nye typen terrazzo kan innfarges med mange fargepaletter. Den herder hurtig, har minimalt med svinn, er lett å legge ut og takknemlig å slipe. Terrazzo Basic brukes også til å lage sokler, bordplater og bunnstykker på vinduer.

Produktene leveres i 25 kg sekker hvor kun vann og skår (tilslag) tilsettes. Skårene leveres også i 25 kilos sekker og kommer i mange forskjellige farger og størrelser. Det finnes ferdige blandeoppskrifter, men det er mulig å lage sine egne fargekombinasjoner.

Se Ardex Pandomo`s nettside for inspirasjon