Metallskinner, prydfuger eller innstøpte fuger i gulvet

Metallskinner i betonggulvet

Senest dagen etter støp sages et spor med rissanviser i 1/3 dels tykkelse av betonggulvet. Det er fullt mulig å legge ned skinner i slutten av slipeprosessen. Men det er 2 grunner til at man bør vente i ett års tid før man legger ned messing- eller aluminiumsskinner.

Grunn 1 er å vente inntil gulvet har beveget seg ferdig, som kan ta ett år. Grunn 2 er å slipe gulvet ferdig og dermed unngå å ripe opp metallet med slipemaskinen. I mellomtiden anbefales bare legge en mykfug i sporet eller la sporet være åpent.

PG Flow Solutions AS, Norsk Stål AS, Astrup AS, Metallhuset Bergsø AS, HauCon Norge AS, Duri Proffsenter AS og Granitt og Betongvare AS har forskjellige typer løsninger.

Vestre vei 83, Nesøya i Oslo. 5 mm messingskinne fra PG Flow Solutions AS

Etter et års tid tar man utgangspunkt i det allerede sagde sporet og slisser et nøyaktig spor i forhold til målene på listen som skal legges ned. Det anbefales 10 x 10 mm skinner for at de skal være synlige. Skinnen legges ned og festes i sporet med et elastisk lim, f.eks Tec 7. Slipes plant med gulvet. Gjør en befaring til Nasjonalmuseet, de har ettermontert messingskinner.

Vurder om du vil bruke eloksert aluminium, messingskinner, kobberskinner eller bare fugemasse i rissanviserne. Husk at messing og kobber må pusses av og til.

Støpte prydfuger fra CXP

Ruseløkka Skole, Oslo. På skadede kanter og overganger kan CXP lage prydfuger med en fleksibel mykfug.

  • Gulvfuger til innstøping eller ettermontering – Det finnes hundrevis av løsninger og systemer med gulvfuger som monteres før støping eller ettermonteres etter støping.