Konseptet CH Betongsliping er en videreføring etter gründeren Christian Hvistendahl. Ut fra de gitte forutsetninger kommer vi sammen med kunde frem til de beste løsningene på spesielle oppdrag. Mest vanlig er å frese-, slipe og polere betonggulv med ukjent betongresept. Videre slipes trapper, vegger, bord og søyler ( i Betongterazzo ) på areal opptil 200 m². Utstyret gjør at vi kan komme til nesten overalt. Vi sliper også på steder uten innlagt strøm.

Temavegg før og etter sliping i Hagegt 25, Oslo

Betongterazzo må ikke forveksles med terazzo fordi det i kvalitet og metode er forskjellig fra støpt og slipt betong. TERAZZO er en relativt tynn påstøp i myke materialer hvor tilslagsstørrelse og tetthet er større og gir et tydeligere og større tilslagsbilde. Overflaten er ikke på langt nær så slitesterk, men er lettere å slipe. Idag er terazzo lite brukt, og mest benyttet som fliser og ferdig støpte trappeelementer.

BETONGTERAZZO er støpt betong som er et homogent gulvmateriale med stor slitestyrke. Sliping gjør overflaten glatt ,støvfri og lett rengjørbar. Gulvet er tilnærmet vedlikeholdsfritt. Avhengig av slipedybde , betongoppskrift , tilslagsmateriale og utstøpingsteknikk, kan utseende påvirkes og tilpasses øvrig materialvalg . Tilslagsbildet viser et finere granittliknende mønster , og gir et mer nøytralt gulv som passer i moderne arkitektur.

Betongterazzo 1 – Finmønstret ensartet overflatebilde. Brettskures til toleranseklasse T1 +/- 3 mm. Avhengig av retthet i utstøping kan det stedvis vises noe større tilslag. Meget slitesterk og hard overflate. Fargetoner kan påvirkes med sementtype, sand tilslagsmateriale og eventuell pigmentering. (Jernoksyd for mørke gulv) Gir et meget slitesterkt , lett rengjørbart og vedlikeholdsfritt gulv. Godt egnet også til store flater.

Bruksområder: Skoler, kirker, museer , kulturbygg , forretningslokaler, fjøs og moderne eneboliger.

Betongterazzo 2 -Finmønstret, fortsatt ensartet, men stedvis med noe større overflatebilde. Brettskures til toleranseklasse T1 +/- 3 mm. Avhengig av retthet i utstøping kan det stedvis vises noe større tilslag. Meget slitesterk og hard overflate. Fargetoner kan påvirkes med sementtype, sand tilslagsmateriale og eventuell pigmentering (jernoksyd for mørke gulv). Gir et meget slitesterkt, lett rengjørbart og vedlikeholdsfritt gulv. Best egnet til små og mellomstore flater da totalbildet vil være mer urolig.

Bruksområder: Skoler, kirker, museer, kulturbygg, forretningslokaler og moderne eneboliger.

Betongterazzo 3 -Stormønstret, variert tilslagsbilde. Brettskures til toleranseklasse T1 +/- 3 mm. Viktig med valg av farge og størrelse på tilslagsmaterialet fordi dette vil være en stor del av overflatebildet. Meget slitesterk og hard overflate. Fargetoner kan påvirkes med sementtype, sand tilslagsmateriale og eventuell pigmentering (jernoksyd for mørke gulv). Gir et meget slitesterkt , lett rengjørbart og vedlikeholdsfritt gulv. Best egnet til små flater da totalbildet vil være urolig.

Bruksområder: Hvor helt spesielle beskrivelser krever et slikt gulv. Inngangspartier, toaletter, garderober, trappereposer og små avgrensede flater.

Vi sliper også på steder uten strøm, se video fra Finnskogen

Spesielle slipeoppdrag

Betongsliping av søyler, gulv, trapper og overganger i privatbolig på Hamar

Betongsliping av trappetrinn til glatt overflate i et offentlig bygg i Oslo
Sliping av et kyllingfjøs til hard og sklisikker overflate. Sirklene er merker fra kyllingene som over tid har sparket/gravd seg ned i betonghuden på gulvet rundt de nedsenkbare fortrauene.
Sliping og impregnering av betongbord